Rensning av trapphus

2018-11-07

Vi är måna om dig och dina grannar som våra hyresgäster och jobbar ständigt med att det ska vara tryggt och säkert att bo hos oss.
Som ansvariga för våra hyresgästers säkerhet är vi enligt lagen om skydd mot olyckor skyldiga att säkerställa att utrymningsvägarna i våra trapphus, loftgångar och källare är fria från hindrande och brännbara föremål.
Skulle det börja brinna ska du lätt kunna ta dig ut!

Räddningspersonal och ambulans behöver också lätt kunna ta sig fram för att hjälpa dig och din granne vid sjukdom eller brand.

Det betyder att exempelvis barnvagnar, cyklar, möbler, tidningar, kartonger och skohyllor inte får ställas och förvaras i trapphus, loftgångar och källare. Det gäller även mindre skrymmande saker som dörrmattor, skyltar och dörrkransar eftersom de också kan brinna. 

Tänk även på att din balkong/uteplats kan räknas som en utrymningsväg. För allas säkerhet och trivsel ska dessa hållas i fint skick och inte användas som förvaringsutrymme.

Från och med 3 december 2018 ska trapphuset, loftgången och källaren vara helt fria från saker. Det betyder att om du förvarar något i dessa utrymmen måste du ta bort det!

Vad händer med det som inte städas undan?

Det som inte har plockats bort före den 3 december 2018 tar vi hand om och förvarar i tre månader. Sedan slänger vi det.

Saknar du något kan du hämta ut ditt föremål mot beskrivning och en kostnad av 500 kronor som läggs på hyran. Kontakta vår felanmälan på 0220-467 40 mellan 07.00-09.00, så hjälper de till.

Tack för att du hjälper oss att hålla boendet fortsatt tryggt och säkert för dig och dina grannar!